Architectuur Bestemmingen

De mooiste kastelen ter wereld, in welke zou jij willen wonen?

Oude kastelen behoren tot de mooiste gebouwen die mensen ooit gebouwd hebben… Het bewijs hiervoor? Bekijk de foto’s hier onder!

Mont_St_Michel_3,_Brittany,_France_-_July_2011

1. Mont Saint Michel, Frankrijk. Ongeveer 1 kilometer van de kust van Normandië vandaan ligt één van de zeven wereldwonderen: De Mont Saint Michel. Nadat er meer dan duizend geleden begon als een kerkje is het uitgebouwd tot één van de mooiste bouwwerken aller tijden dat jaarlijks door meer dan 3.000.000 mensen bezocht wordt!

 

Neuschwanstein_Castle

2. Slot Neuschwanstein, Duitsland. Het “Nieuw Zwanensteen kasteel” siert al sinds de 19e eeuw de top van een ruige heuvel in Bavaria. Het was gebouwd voor Ludwig de tweede van Bavaria als een privé verblijf, geïnspireerd door volkssprookjes. Na zijn dood in 1886 werd het geopend voor toeristen, waarvan er jaarlijks 1.300.000 het prachtige kasteel komen bewonderen!

 

salz

3. Hohensalzburg kasteel, Oostenrijk. Dit is één van de oudste en grootste kastelen in Europa. Het was origineel gebouwd in de 11e eeuw en uitgebreid in de 14e eeuw, waarna het een ongelofelijke lengte van wel 250 meter en een breedte van 150 meter telde! Gelegen op een berg bij Salzburg is dit één van de mooiste locaties in Oostenrijk.

 

800px-Matsumoto_Castle05s5s4592
4. Matsumoto kasteel, Japan. Het Matsumoto kasteel, ook wel  het kraaien kasteel genoemd vanwege zijn zwarte buitenkant, is één van Japan’s mooiste kastelen. Het is gebouwd in 1504 als fort voor de Ogasawara Clan en is in 1960 verbouwd. Het is één van de toppunten van oude Japanse architectuur vanwege de sterkte van het bouwwerk.

citadel

 

5. Citadel van Cairo. Dit Beroemde bouwwerk was gebouwd in 1176 voor Christus om Cairo te verdedigen tegen de legers van andere volken. In de 19e eeuw liet Mohamed Ali Pasha zijn wereld beroemde Ottomaanse moskee er bij bouwen wat het citadel zijn unieke uiterlijk gaf!

 

In welke zou jij het liefst willen wonen? Heb je er al één of meerdere in het echt gezien? Laat het weten in de comments op Facebook en deel dit artikel met je vrienden!Misschien vind je dit ook leuk

Facebook-Logo

x